Forskning

Riksföreningen samverkar med forskare och doktorander som bedriver forskning inom områden relaterade till barns och ungdomars hälsa, särskilt ämnen som är relevanta för skolsköterskor och elevhälsa.

 

Nyfiken på att bli doktorand?

Är du skolsköterska och nyfiken på att ta nästa steg i din karriär genom att bli doktorand? Här är några tips för att komma igång:

 • Sök tjänster inom projekt
  Många forskningsprojekt söker doktorander som vill vara en del av forskning. Håll utkik på universitet och högskolors webbplatser efter utlysta tjänster.
 • Gå med i Facebookgruppen Omvårdnadsforskare
  Där får du möjlighet att nätverka med andra doktorander och disputerade sjuksköterskor. Här kan du få tips, råd och stöd i din resa mot att bli doktorand.
 • Ta anställning som universitetsadjunkt
  En annan väg in i forskarvärlden är att ta anställning som universitetsadjunkt. Det ger dig möjlighet att kombinera undervisning med forskning och kan vara ett steg på vägen mot en doktorandtjänst.
 • Kolla på Platsbanken - Sök doktorand
  Platsbanken är en bra resurs för att hitta lediga doktorandtjänster. Sök på ”doktorand” för att se vilka möjligheter som finns just nu.
 • Undersök möjligheterna hos din arbetsgivare
  Din nuvarande arbetsgivare kan vara villig att samfinansiera din forskarutbildning tillsammans med ett universitet eller en högskola. Undersök om det finns sådana möjligheter och ta reda på hur du kan ansöka.
 • Kompetensutveckla dig
  Komplettera din specialistutbildning med en masterutbildning inom omvårdnad. Många arbetsgivare erbjuder möjlighet att studera inom ramen för din tjänstgöring. Detta kan vara en bra väg för att förbereda dig inför en forskarutbildning.

Att bli doktorand är en fantastisk möjlighet att fördjupa dina kunskaper, bidra till utvecklingen inom omvårdnadsområdet och öppna dörrar för en akademisk karriär. Lycka till på din resa!

Nedan kan du ta del av aktuell forskning under varje forskares namn.

Senast publicerad: