ÖNH-dagarna Göteborg 2023

ÖNH-dagarna Göteborg 2023

2023 års ÖNH-dagar gick av stapeln i Göteborg i september. Det var ett späckat program med många intressanta föreläsningar och workshops. Några axplock av det som hände var bland annat en föreläsning av Ana Carla Schippert som belyste hur vi kan tänka kring patienter som blivit torterade och hur retraumatisering kan uppstå. Vi fick även höra hjärtstoppsöverlevaren Fredrik berätta om sin upplevelse av tiden före och efter ett hjärtstopp. Det hölls även en tvärprofessionell diskussion kring smärta. Med andra ord, väldigt spännande och lärorikt!

Minikurserna var även ett uppskattat inslag där det bjöds på diskussioner för kontaktsjuksköterskor och för ledare samt undervisning och tips och trix vid undersökningsmetoder, nutrition och gällande att starta upp en sjuksköterskeledd mottagning för patienter med facialispares.

Det sociala programmet innehöll räkfrossa på två båtar i Göteborgs skärgård och bankettmiddag på Elite Park, som fylldes med operasång, dans och god stämning!

Underhållning på räkbåten

Under ÖNH-dagarna hölls också FÖNH’s årsmöte och där korades Årets ÖNH-sjuksköterska i samarbete med Atos. Utmärkelsen gick i år till Agneta Hagren, som är verksam i Lund, stort Grattis!

FÖNH's Styrelse

Årets ÖNH-sjuksköterska

Senast publicerad: