Nationella Utbildningsdagar 2024

I april i år gick årets nationella utbildningsdagar av stapeln. Den 11-12/4 samlade vi undersköterskor och den 26/4 sjuksköterskor från runt om i landet på Sjuksköterskornas hus i Stockholm. Nytt för i år var alltså att undersköterskornas program utgjordes av två dagar.

Vi fick ta del av föreläsningar och diskussioner om bland annat örats anatomi, facialispares, akut ÖNH, trakeostomiomvårdnad, nutritionsoptimering, cancerrehabilitering, onkologisk omvårdnad av ÖNH-patient och munvård.

Utifrån deltagarutvärdering förra året behöll vi diskussionsforumet och hade även praktiska moment såsom akut önh, yrsel och lukttestning. Vi hade också bjudit in två personer som drabbats av facialispares och som delade med sig av sina erfarenheter. Under undersköterskedagarna testade vi i år ett nytt moment, vi anordnade ÖNH-OS där deltagarna i lag fick tävla i olika omvårdnadsgrenar. Bild på vinnarlaget kan ni se nedan!

Vi fick in många bra önskemål om föreläsningar till kommande temadagar, har ni fler önskemål får ni gärna maila till: kontakt.fonh@gmail.com

Vinnarna i ÖNH-OS


Senast publicerad: