Ordförande har ordet

Ordförande har ordet nr 1 2020

Alla vet och känner det, men det kan inte nog upprepas. Vilket konstigt år det här blev med anledning av covid-19. Om smärtvården var under nedskärning innan så ställdes allt på sin spets under våren. Jag vet att det är många av er som fått kliva ifrån era arbetsuppgifter på respektive smärtkliniker eller fått dagar indragna där ni blivit lovade att sitta och jobba med era uppgifter som smärtombud erfordrar. Jag vet också att det tagit energin och glädjen från många – jag vill bara från botten av mitt hjärta påminna er om att ni är viktiga och jag hoppas ni hittar tillbaka till energin och glädjen! Små steg fram och med tiden när du tittar tillbaka kommer du inse att du kommit en bra bit!

Med en inställd Nationell Konferens med ett färdigt program som lades på is så blickar vi framåt! Vi planerar för en dag, en ”riktig” konferens den 16/4 2021! Hoppas allt har börjat närma sig det normala så ni får möjlighet att komma! För er som är vana konferens-deltagare så kommer vi byta lokal. Vi har prioriterat att fortsätta hålla den centralt för att bibehålla tillgängligheten för inresande! Programmet och mer info finns längre bak i tidningen!

Om man får säga något positivt kring covid-19 så är det hur webinarium och de digitala verktygen nått ut till den stora mängden. Det finns många företag som håller webinarium om smärta och vi har precis tagit del av Svenskt Smärtforum digitalt. Vilket tycker jag gick över all förväntan – och kanske nådde man ut till fler i ”Smärtsverige” på detta sätt? Kanske ska vi inom SSOS se över möjligheten till webinarium? Som en serie med olika fokusområden inom smärtområdet? Vi har sett hur enkelt det är att koppla upp sig på sin egen dator, surfplatta/mobiltelefon – så, varför inte, man kanske till och med kan tänka sig att webinariet är på kvällen, man sätter sig i soffan hemma och ser en webföreläsning på 45 minuter istället för att scrolla flödet på sociala medier? Det är i alla fall något jag kommer vilja diskutera vid nästa styrelsemöte.

Så nu vi blickar vi framåt – hoppas att allt snart blir som vanligt…och gärna ännu bättre om man får se på smärtvården, och så, tar vi med oss det nya vi lärt oss.

Med varma hälsningar

Anna Unneby

Ordförande SSOS

Senast publicerad: