Birgitta Wedahl

Birgitta Wedahl, sakkunnig internationella frågor

Mitt yrkesval som specialistsjuksköterska inom anestesisjukvård tog mig ut i världen. Jag tillbringade nästa fyra år på ett kryssningsfartyg jorden runt. Under åren ombord drabbades vi av virussmitta. Eftersom våra passagerare hade en medelålder på ca 80 plus slog infektionen hårt. Utrustningen ombord klarar inte intensivvård och vi tvingades att ”landa” våra passagerare i hamnar som vi passerade. Av detta lärde jag mig att ett samhälle kan slås ut väldigt snabbt.

Idag arbetar jag på Svensk sjuksköterskeförening och det är nästan 20 år sedan jag var aktiv som sjuksköterska. Förutom detta har min läkare upptäckt en enzymbrist i mina lungor så jag tillhör numera en riskgrupp.

När vårt samhälle uppmanar alla med vårdutbildning att stå till förfogande känns det i ett blåljushjärta. Hela min kropp skriker anmäl dig. Medan mitt förnuft säger att det bästa jag kan göra för samhället idag är att inte utsätta mig och bli sjuk.

Jag vill rikta ett stort tack till mina kollegor för deras fantastiska arbete, hoppas att våra politiker inser detta när krisen lagt sig, och håller mig till sjuksköterskedevisen; We stay here for you, please stay home for us #sjuksköterskebarnmorskeår2020

Birgitta Wedahl Sakkunnig inom internationella frågor

Publiceringsdatum:

Fler artiklar