Cornelia Myrkrans

Ingress - kort och sammanfattande inledning till text

Cornelia Myrkrans

Hej!

Cornelia heter jag, och jag jobbar som ambulanssjuksköterska i Skåne. Jag vill börja med att säga att jag är otroligt stolt över alla mina kollegor i ambulanssjukvården, och för hur bra vi är på att anpassa oss efter rådande situation med Covid-19.

Att jämföra ambulanssjuksköterskan med MacGyver har aldrig varit så rätt som just nu. Ambulanssjuksköterskan är expert på att anpassa sig och arbeta lösningsfokuserat för att hjälpa de individer som är i behov av vår hjälp.

Covid-19 har inte ändrat detta; vi jobbar fortfarande lösningsfokuserat, anpassat och för patientens bästa. Vi jobbar i en otroligt oskyddad verksamhet där vi många gånger har det första mötet med den kritiska patienten. Det står inte alltid helt klart för oss vad vi kommer att möta; kanske är det Covid-19, kanske inte?!

Oavsett situation åker vi dit, gör vårt jobb och tar sedan emot ett nytt ärende. Trots att vi försöker jobba som vanligt så har vi fått ändra på vissa rutiner, så som när vi ska använda skyddsutrustning och när vi ska göra en total städning av bilen. Det är en tuff tid just nu och det ser ut att bli tufft ett tag framöver, men det krävs mycket mer än Covid-19 för att rubba oss.

Cornelia Myrkrans, leg. Sjuksköterska, Specialistsjuksköterska inom Ambulanssjukvård

Publiceringsdatum:

Fler artiklar