Eva Barkestad

Eva Barkestad

Eva Barkestad
Intensivvårdssjuksköterska och utbildningsledare
Danderyds sjukhus

Barkestad@gmail.com

Intensivvårdssjuksköterska och allvarligt sjuk i Covid-19

Under våren 2020 hade jag precis som alla andra intensivvårdssjuksköterskor vårdat patienter som insjuknat i Covid-19 och som behövde stöd av respirator.

Min egen historia med Covid-19 lunginflammation börjar Torsdagen den 11 juni 2020. Jag får en allmän sjukdomskänsla, känner mig lätt febrig. En vecka senare hitta maken mig okontaktbar i sängen och jag blir transporterad till sjukhus med ambulans. Väl där så intuberar de mig ganska omgående och jag sover med stöd av sedering och respirator i 10 dagar. Extuberas men efter ett par dagar blir jag sämre och ligger sen med olika typer av Invasivt stöd och höga syrgashalter i ytterligare 22 dagar. Efter 53 dagar blir jag utskriven från sjukhuset i rullstol. Jag kan då gå ca 40 meter utan att behöva vila.

Under tiden på sjukhuset så skrev jag en dagbok och mycket av det jag berättar kommer från den. Jag kommer att berätta hur jag mådde emotionellt och hur jag kämpade med syrgasbrist och vilket fantastiskt stöd jag fick av vårdpersonal för att klara av att vara så sjuk och behöva hjälp med allt.

Senast publicerad:

Som medlem tar du del av alla våra förmåner.