Anja Basic

Foto Daniel Holmgren

Anja Basic
Student, studentrepresentant Joint Virtual Swedish Nurse Organisation For International Work
Umeå Universitet
Anja.basic@vardforbundet.se

Mitt namn är Anja och jag läser just nu fjärde terminen till Sjuksköterska via Umeå Universitet. Vid sidan av studierna sitter jag med i styrelsen för Vårdförbundet Student och arbetar extra som undersköterska på Region Västerbotten.

För mig var det inte självklart att jag skulle välja det här spåret att bygga en karriär på, utan min bakgrund ligger hos Försvarsmakten. Målet var att bli officer och fortsätta mitt arbete inom den tekniska avdelningen. Men under sjukvårdsmomenten, som vi hade några gånger per år, blev jag mer och mer förälskad i tanken att byta spår. Hösten 2019 vågade jag mig på en förändring och sökte in till Sjuksköterskeutbildningen och jag har inte ångrat en dag!

De teman som kommer tas upp under Sjuksköterskedagarna är otroligt viktiga, men kanske tyvärr ibland glöms bort i mixen av allt annat som också är viktigt att tänka på när man är på jobbet. Som student har jag ett färskt perspektiv som jag kommer delta med och förhoppningsvis bidra med en och annan tankeställare.

Senast publicerad:

Som medlem tar du del av alla våra förmåner.