Bara två dagar kvar till julafton och vi bjuder er på det sista medlemsporträttet, vår Chief nurse officer.

Porträtt Charlotta George


Namn
: Charlotta George

Sjuksköterskeexamen år: Januari 1990

Därför valde jag att bli sjuksköterska: Jag har alltid vetat att jag skulle arbeta i hälso- och sjukvården. Redan som barn sa jag att jag ville jobba som sjuksköterska eller läkare. Jag ville göra skillnad och känna att jag har ett yrke som verkligen behövs.

Detta arbetar jag med idag: Idag är jag sakkunnig i patientsäkerhet och chief nurse officer för Sverige.

Detta är det bästa med att vara sjuksköterska: Det bästa med att vara sjuksköterska är att du kan arbeta med så otroligt många olika frågor. I början av min yrkesbana arbetade jag på akutmottagning och intag, både för vuxna och inom barnsjukvården.
Efter min specialistutbildning arbetade jag med neurokiurgisk intensivvård. Eftersom jag brinner för att förbättra vården så arbetade jag flera år med utvecklingsprojekt i vården, för att sedan under 10 år vara utvecklingschef för ett sjukhus.
Det tog mig vidare till rollen som sakkunnig i patientsäkerhet och så småningom även rollen som chief nurse officer.

Att vara Chief nurse officer, CNO, i Sverige innebär att vara svensk kontaktpunkt gentemot EU och WHO för frågor som rör sjuksköterskans- och barnmorskans yrkesutövning.
I rollen som CNO ingår att samverka med nationella företrädare för både professionsföreningar och fackförbund men också att vara behjälplig i frågor från regeringskansliet och utländska företrädare. Ingen dag är den andra lik. Eftersom min roll kombineras med att vara sakkunnig i patientsäkerhet så hänger dessa nära ihop.