Har ni klätt julgranen ännu? Idag tänkte vi bjuda på en fin publikation från oss på Svensk sjuksköterskeförening som skulle kunna fungera att sätta i toppen på granen: ”Sjuksköterskor är nyckeln till vår hälsa”.

WHO har utsett 2020 till sjuksköterskans och barnmorskorskans år. Detta syftar bland annat till att erkänna och uppskatta sjuksköterskors och barnmorskors arbete avgörande insatser för såväl hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande åtgärder som sjukvård. Det är också en hyllning till Florence Nightingales 200-årsdag 12 maj 2020.

Vi är stolta över att WHO erkänner den stora betydelsen av sjuksköterskors kompetens och våra insatser. Vi på Svensk sjuksköterskeförening har och kommer att fortsätta arbeta hårt för att Sveriges politiker och vårdgivare lyssnar på WHO och vidtar kraftfulla åtgärder för att sjuksköterskor får goda förutsättningar att utöva sin profession för att ge god, jämlik och säker vård.

”Sjuksköterskor är nyckeln till vår hälsa” är utgiven med anledning av sjuksköterskans och barnmorskans år och i den kan ni läsa om några av våra medlemmars viktiga arbete inom olika delar av hälso-och sjukvården.

Vill du bli medlem i Svensk sjuksköterskeförening kan du läsa mer här: Medlem | Svensk sjuksköterskeförening (swenurse.se).