I dagens lucka finns Joachim, som mottog Svensk sjuksköterskeförenings doktorandstipendium 2020.

Joachim
Eckerström

Namn:
Joachim Eckerström

Sjuksköterskeexamen år: 2008

Därför valde jag att bli sjuksköterska:
Var utbildad ekonom,
så det var ingen självklarhet att det skulle bli vården, men jag är andra generationens specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård, så jag hade redan innan jag valde att studera till sjuksköterska hört mycket om psykiatrisk vård. Jag tyckte det att lät intressant med psykiatri och psykiatrisk omvårdnad, vilket jag fortfarande gör.

Detta arbetar jag med idag: Är doktorand vid Centrum för psykiatriforskning och forskar kring Självvald inläggning (SI). Det är en ny krisintervention som möjliggör att patienten kan komma direkt till avdelning för att förebygga akut försämring, självskadebeteende och suicid. Sjuksköterska på avdelningen ansvarar för in- och utskrivningen inom ramen för SI. Arbetar även som högskoleadjunkt vid Röda Korsets Högskola samt håller mig kliniskt aktiv inom Norra Stockholms psykiatri.

Detta är det bästa med att vara sjuksköterska: Först och främst är det att göra skillnad för människor och hjälpa dem i en svår och sårbar situation. Sedan är det att ger yrket ger en intellektuell stimulans, genom att bidra med möjligheten att kunna kombinera forskning, klinik och utbildning. Inspireras av att finna nya vägar att utveckla vården och främst psykiatrin.

Om ni är nyfikna på att höra mer om Joachim kan ni titta här: Svensk sjuksköterskeförening - YouTubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster